Nieuwe Launching Partner van Tino’s: Fryslân

Goed nieuws! We hebben er weer een nieuwe Launching Partner bij: diverse Friese gemeenten en de provincie Fryslân. Na een aantal inspirerende gesprekken met bestuurders en ambtenaren van verschillende gemeenten uit Fryslân is het Launching Partnership in Tino’s beklonken. De betrokken gemeenten en provincie doen een bijdrage aan de planvorming en denken mee over de invulling van elf Elfstedentocht Tino’s. Wij zijn blij om met zo’n iconisch, typisch Nederlands thema een Tino’s serie te bedenken! De Tino’s hebben als doel om de levendigheid in een stad te behouden, leegstand tegen te gaan en bezoekers te spreiden over steden, gemeenten, regio’s en provincies. De elf Elfstedentocht Tino’s staan uiteraard allemaal in het teken van de Elfstedentocht, maar geen enkele beleving zal hetzelfde zijn. Door deelname van meerdere steden en verschillende sub thema’s, worden de Tino’s mooi verspreid over de provincie en zullen bezoekers naar verschillende steden worden geleid. Collect-them-all! 

NBTC noemt in hun artikel over ‘samenwerken aan een dynamische binnenstad’, Tino’s als een oplossing tegen leegstand en ondersteunen Tino’s daarom ook. 

“Veel Nederlandse binnensteden staan de komende jaren voor de grote uitdaging om aantrekkelijk, levendig en veelzijdig te blijven. En de impact van Corona draagt bij aan de versnelling van deze opgave wat aanpakken juist nu zo belangrijk maakt. Een dynamische binnenstad is van groot belang voor inwoners en trekt ook bezoekers die weer een waardevolle bijdrage leveren aan de levendigheid, lokale economie en werkgelegenheid. NBTC ondersteunt de Tino’s omdat zij leegstand omzetten in beleving van de verhalen van de plek.” Thijs de Groot, Programma Manager aanbodontwikkeling NBTC. 

Wilt u ook een Tino’s serie in uw stad of provincie? Neem contact op via het contactformulier en ontdek wat Tino’s voor uw ontwikkelgebied kan betekenen. 

Tino’s – The Tiny Experience Series is een initiatief van Kranendonk Experience Company (KexCom). 

Terug naar Boven